afscheid stage en trip thailand - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Mirjam Marlou - WaarBenJij.nu afscheid stage en trip thailand - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Mirjam Marlou - WaarBenJij.nu

afscheid stage en trip thailand

Door: marlou

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

14 Februari 2013 | Thailand, Chiang Mai

Een tijd terug dat er hier een verslag is geplaatst. De laatste was van mirjam en mij samen. We hebben nog 2 weken volgemaakt op yakkum. Veel geslapen en op de wc gezeten. Onze buiken konden het niet zo meer aan! En alles gedaan wat we nog wilden doen. Dus elke avond dat we fit waren hebben we wat gedaan. Gegeten met onze nederlandse vriendin anneke, naar het ballet geweest, krab gegeten, enz! Onze laatste zondag hebben we met anneke een afscheidslunch voor onze collega's georganiseerd.met als thema holland! Het hele medische team kwam, lily de fysiotherapeute had nog een hele hoop vrienden uitgenodigd, maar hier waren we niet zo van gedient. Dus hebben haar vriendelijk verzocht dit aan de vrienden te melden. Hollands thema dus er werd hollands gegeten. Na een brainstorm sessie waren we tot het volgende 3gangen lunch menu gekomen; broodjes kaas/hagelslag, hutspot met gehaktballetjes en appeltaart met slagroom. Heerlijk nederlands, dus ook zonder sambal en rijst, wat wel zwaar zal worden voor onze indo vrienden. De telefoons had ik als gymjuf vooraf ingenomen (indonesiers hebben de rare gewoonte de heletijd met hun telefoon bezig te zijn,ipv gezellig met elkaar te praten). De hutspot was het moeilijkst voor de indo's,maar toch werd alles opgegeten (er mocht een klein beetje sambalsaus bij gegeten worden). Iedereen vond het super leuk en wij genoten ook om hun te zien eten! Lange afscheidstoespraken werden er voor ons gedaan. Kortom super geslaagd!

Daarna hebben we nog 3 dagen gewerkt,vooral zwemles gegeven aan de klas. Echt super leuk, alle ouders gingen mee het water in en vroegen ons om tips. Dus hopen dat ze dit door gaan zetten als wij weg zijn.De allerlaatste dag was donderdag 31januari dan echt een feit. Langzaam begon het tot ons door te dringen dat het feestje nu echt af was gelopen, maar vooral ook wat een super tijd we hadden gehad! Wat een lieve mensen we om ons heen hadden, elke ochtend zwemmen in de zon, heerlijk fruit eten, eten dat voor je klaar staat, was die voor je gedaan werd en elk weekend het land verkennen en vette dingen doen! Wat een leven! Yakkum liet ons niet zomaar gaan, er werd een echte afscheidslunch voor ons georganiseerd! Met onze keuze voor gada-gado (gekookte groenten, ei, tahu en pindasaus). Wij hadden als toetje voor bakpia gezorgt, een echte indo lekkernij, 240 stuks dat moest toch genoeg zijn! Een paar uur vooraf werd duidelijk dat echt alles uit de kast werd gehaald en er een geluidsinstallatie met microfoon klaar stond, en dat wij dus echt een speech voor moesten bereiden! Alle werknemers en de klas bij elkaar in de eetzaal, en 1 voor 1 werden er speeches gehouden, soms werd er een traantje gelaten en vooral de klas had een heel stuk voorbereid. Ze hadden allemaal balonnen, zongen liedjes, zeiden 'i love you' en hadden een super leuk kado voor ons, een poster met fotos en lieve teksten erop! Super super leuk! Van Nathan, de topper die we 10 weken lang fysio hadden gegeven, waarmee we 1000x naar de malioboro zijn geweest, had een erg lief fotolijstje voor ons,van asseposter met een foto van hem en ons erop en de tekst 'thank you for making me a better person'. Daar waren we wel even van onder de indruk, zo lief!! Een super afscheid van een toptijd!! We hebben onze backpack daarna ingepakt, iedereen gedag gezegt en nog 1x naar een hotel met zwembad gegaan, zodat mirjam nog wat zonnestralen mee kon krijgen, voordat ze weer naar het koude nederland toe moest! In jakarta hebben we afscheid van elkaar genomen en ben ik alleen verder gegaan.Het begin van mijn eigen avontuur.

Hele goede vlucht uitgezocht natuurlijk,21u aankomst in bangkok. Dus donker, heel handig. Gelukkig 2australiers in het zelfde vliegtuig, die ook de stad in moesten voor een hostel. Samen een taxi gedeeld, kom je dan aan, moe. Boem in een overvolle stad, in het partydeel van de stad, een grote kermis. Alle 17jarige kinderen bij elkaar, drinkend, salou in thailand. Met de backpack naar een hostel, ik vind alles prima, 3euro voor een nacht,top! De kamer is geweldig,lekkere geur,3m2 en allemaal teksten op de muren, agja als ik er maar kan slapen. Heb geen water meer, dus de kermisstraat in, sta wat te eten te bestellen of er komt al een man naar me toe, of ik niet wat bij hem en zijn vriend kom drinken. Ok, waarom ook niet, het motto van indonesie was; gewoon omdat het kan. Dus maar op dezelfde tour verder;) het is zaterdag dus de club ernaast is open, ag dat kan dan ook wel even. Vet mooie avond gehad,lekker gedanst met 2foute oostenrijkers! De volgende dag de stad verkend, nadat ik de nacht in mn kast heb overleefd;) kom een amerikaan tegen waar ik de rest vande dag mee rondloop. Een paar dagen bangkok doorgeweest,chinatown gezien, riviertocht ende tempels en boedha's bekeken. Ga met de amerikaan verder reizen, naar de floating market een uur van bangkok vandaan. nouja de bus naar een oud treinstation, eerste trein van een uur naar een vissersdorp, met een gave vismarkt waar de grootste vissen,krabben, inktvissen enz liggen. Mjaaam. De trein kan niet verder. Dus een pondje naar het volgende treinstation. Natuurlijk zijn we er dan nog niet, nog een minibus naar de market, geholpen door een amerikaanse -thai om de bus te vinden. Maar het is het waar, een stadje als venetie, overal water en bruggen, super mooi! De volgende dag wil ik graag richting het strand, en er moet een kitestrand vlakbij zijn, hua hin. Dus wij daarheen, minibus daarheen. Maar wat een teleurstelling als we eraankomen. Een overvolle toeristische strandstad, ala loret de mar. Alle witte mannen en vrouwen met blote buiken lopen rond, oi had ik ook kunnen weten. Er is een machtig groot hilton hotel aanwezig. Hmm volgende keer toch niet alleen de lonely planet volgen! Een zweed helpt ons een guisthouse te vinden,maar die zijn hier natuurlijk ook veel duurder! Gelukkig toch een mooie aan het water gevonden, kamers zelfds boven het water! Geniet van de zee en de zon. Maar ben zo dom om savonds een watermeloen juize te nemen, waar ijs in zit van kraanwater. Heb de heleavond erge last van mn buik. Mijn kiteplannen de volgende dag gaan dus ook niet door. Ben kapot, het strand is overvol met westerlingen, daarvoor ben ik niet naar thailand gegaan! Dus besluit om de volgende dag de trein te pakken,met als idee ko tao, een duikparadijs.Maarja het motto was 'gewoon omdat het kan'. Zit in de trein overdag,de amerikaan is terug naar bangkok gegaan, en vind de omgeving zo mooi, dat ik besluit in een station ver voor het geplande station eruit te gaan. Gelukkig is het weer donker,maar heb ik de lonely planet en zijn er hier aardige mensen die me aan een guesthouse helpen. Een heel schattig plekje, weer voor 3euro. Heb de chillmodus weer helemaal gevonden, trek mn hardloopschoenen aan, camera en geld mee en lopen/joggen langs het strand. Super lekker!! AllemAAL mooie eilandjes om me heen, bergen, heerlijk, wil een berg op, maar word tegengehouden door een militair, ik mag hier niet lopen,alleen op een scooter of fiets, wat een onzin. Ga dus maar om hem heen, over het strand richting de berg. Helaas ook afgesloten en bewaakt door militairen. Maar nu ook met een bord met een gasmasker erbij. Word me toch iets te gevaarlijk, dus dan maar verder langs het strand. Heerlijk dagje, met bounty stranden!
De volgende dag heb ik een mountainbike tocht met een engelse gids geregeld. Plan is 70km. Heb mn goedd fietsoutfit natuurlijk mee (not) dus heerlijk in een korte spijkerbroek en gympjes! Maar wat een tocht! Echt super mooi, over zandpaden (waar ameland niets bij is, blijf deze keer beter op mn fiets zitten) door de mooie natuur. Bergen, koeien,ooievaars,meren, de grens met myNmar, door het regenwoud! Echt super, niet in fotos te vatten! De tocht valt wat langer uit, 90km als we terug zijn. Maar echt een aanrader! Wat mooi!
VNdaag op weg naar het noorden van thailand,omdat mijn plannen altijd kunnen veranderen!!
Hier is het leven dus super, mis de sneeuw en kou niet, die komt volgend jaar wel weer!